Vardagslyx

Att förgylla dagen med vardagslyx är viktigt. En vardag är i alla lägen inte solsken och positiv attityd. Ibland blir vardagen tung och svår, det är då vardagslyxet ska komma fram. Det är som ett hemligt vapen mot höstångest eller slut-på-semester-ångest. När det blir lite tufft tar du fram vardagslyxet och att blir bättre. Här nedan ger jag lite tips på vardagslyx som garanterat kommer att pigga upp din vardag.

Kanske känner du någon som skulle behöva någonting som piggar upp i vardagen? Varför inte bjuda med denna på en bra bio, middag eller ge den någonting som uppskattas i alla lägen – choklad. Bor ni långt ifrån varandra, eller vill du bara göra presenten ännu mer speciell kan du skicka din vän ett chokladogram med valfritt innehåll.

1. Ät gott!
Det är bevisat att god mat höjer endorfinerna i kroppen. Även om det bättre alternativet är att gå ut och jogga så är god mat mer vardagslyx än en joggingtur. Ät gott kan vara allt från en vällagad god middag till popcorn och vin. Något som sticker ut från den normala vardagen av köttbullar, potatis och brunsås.

2. Boka spa!
Det är inte varje dag man går på spa. Antingen bokar du in en kväll på ett spa i närheten eller så bjuder du hem kompisarna på en spakväll. På med ansiktsmaskerna, lugn musik och avnjut en god drink – gärna hos kompisen med pool eller badtunna.

3. Gå på bio!
Bio är något de flesta gör på helger, men det är inte alls fel att bryta av vardagen med en film på bio. Kolla på filmen som snart lämnar biografen eller en film du längtat efter att se. Med eller utan sällskap – man pratar ändå inte så mycket när man tittar på bio – men sällskap är självklart att föredra.

4. Gör något i årstidens tecken!
Är det vinter – gör en snöängel och åk pulka. Är det vår – plocka en bukett vårblommor. Är det sommar – åk och bada, ät en glass. Är det höst – skär en pumpa eller mys under filtarna med en varm kopp choklad på altanen. Det kommer garanterat liva upp vardagen.

5. Gå på ett evenemang!
Händer det något i staden du bor? En teater, konsert eller föreläsning – boka in dig. Ett perfekt sätt att få lite andra intryck på. Vilket gör att hjärnan kopplar av och får en väl behövd nystart.