Snabbt och gott tårtrecept

När jag fyllde år härom veckan så passade jag på att baka min absoluta favorit-tårta. Jag stötte på denna för första gången för ett par år sedan då vi firade midsommar med släkt och vänner ute i vår förra sommarstuga. Tårtan är verkligen somrig, men passar lika bra året runt enligt mig.

Utöver att gen är gudomligt god så är den mycket enkel att göra. Receptet består endast av 4 ingredienser!
– 2 marängbottnar
– Vaniljvisp eller vispgrädde (jag föredrar det första)
– 1 dubbel-Daim
– Färska jordgubbar

Du börjar med att vispa upp vaniljvispen med en elvisp tills den bli riktigt luftig. Krossa sedan daimen så att det endast är små flisor i förpackningen när du öppnar den. Detta gör du på enklaste sätt genom att lägga den på en skärbräda och slå med en hammare på chokladen. Häll sedan ner chokladflisorna i vaniljvispen  och rör om. Bred sedan ut en del av röran på en av marängbottnarna. Lägg sedan på den andra marängdelen och bred ut resten av vaniljvispen över hela tårtan. Avsluta sedan med att dekorera det hela med färska jordgubbar!

No comments yet.

Kommentera