Rolig fakta kring okända ämnen

När jag inte bakar eller läser böcker så försöker jag ofta att hitta nya roliga saker som jag kan förgylla min vardag med. Att lära mig mer inom okända ämnen är någonting som är väldigt intressant och att kunna lite om allt möjligt är ju aldrig fel. Till exempel varför började våra älskade sportprofiler med den sport som de håller på med, eller varför valde Obama att vilja bli president?

Oftast finns det saker som vi tror är ganska nya fenomen, men som egentligen har en lång historia bakom sig. Någonting där det är precis så är ju alla dessa spel som finns att spela. Ända sedan man började spela dessa på nätet för ett par år sedan känns det som att det kommit upp nya spel från alla håll. Men sanningen är att de flesta av dessa har funnits i fler hundra år.

Spelet roulette kanske man har hört talas om tidigare. Det är spelet som går ut på att man ska gissa rätt siffra som blir det vinnande numret när croupiern snurrar på roulettehjulet. Vilket nummer som vinner avgörs av vilken siffra en liten kula i hjulet hamnar på. Spelet har en historia som går tillbaka ända till 1700-talet och är därför en riktig veteran i spelens värld. Dock uppkom den variant av roulette som vi idag spelar på 1800-talet i Frankrike. Dessutom finns det både Amerikansk och Europeisk/fransk roulette och dessa skiljer sig åt genom att det amerikanska har två noll-områden på hjulet istället för ett som i det klassiska spelet.

Utöver att spelen är gamla finns det även nya spel som kommer ur de spel som redan finns. Ibland ändrar man bara lite i reglerna och så har man ett nytt spel, eller så blir det en annan variant av det redan befintliga spelet. Idag finns det ju till exempel en mängd olika tärningsspel och många av dessa har sitt ursprung i det vanligaste tärningsspelet craps. Några av dessa är Sic Bo, Etthundra eller det klassiska Yatzy som man brukar hitta hemma hos de flesta familjerna.

 

No comments yet.

Kommentera