Kläder

Kläder är någonting som intresserar väldigt många människor runt om i världen. Förutom att det är en nödvändig del av vår vardag för att kunna hålla värme så är kläder ett av de tydligaste sätten att uttrycka sin personlighet på. Med detta menas inte att man bör bära en tröja med en glad gubbe när man är glad, utan att plaggen man väljer kan säga så mycket mer än vad man kanske tror. Det har gjorts ett flertal olika studier där personer har fått titta på bilder på andra människor och endast utifrån kläderna gjort en bedömning av vem de tror att denna person är i form av personlighet och yrkeskarriär. I flera av dessa har man då klargjort att kläder på det viset kan visa en hel del om vilka vi är. Till exempel så kan ditt arbete till viss del speglas i de plagg du väljer. Jobbar man som förskolelärare väljer man nog hellre bekväma plagg som klarar av lek framför en ömtålig kostym som för många hör mer hemma på ett kontor.

Förutom den egna stilen så har även populariteten för vissa plagg, färger och stilar gått i vågor under åren. Detta har man tydligt kunnat se under de stora modevisningar som görs i storstäderna runt om i världen inför varje ny säsong. Just för att intresset för det hela är så stort som det är så bevakas dessa visningar av hundratals reportrar från olika tidningar för att kunna presentera de senaste trenderna för sina läsare. Idag finns det även andra media-personligheter som på olika sätt förknippas med mode och då delar med sig av det senaste i sina egna kanaler.

Många av hos har på tok för många plagg i våra garderober som bara hänger och tar plats. Istället för att de inte kommer till användning kan du på en mängd olika sätt låta plaggen få ett nytt liv. Till exempel kan du lämna in dem till en second hand-butik som kan sälja dem vidare. Du kan också sälja kläderna vidare själv, eller varför inte byta med en vän. dessutom finns det många bra insamlingar som gör att kläderna kommer till användning i delar av världen som behöver dem, eller att tyget i sig återanvänds. Är du händig kan du även med nål och tråd förnya plaggen och kanske göra dem till en ny favorit att bära på nytt.