Hur man stryker en skjorta korrekt

Att stryka kläder, är ett nödvändigt ont. Så länge man ska stryka byxor, de flesta kjolar eller dukar och handdukar går det väl ganska bra, inga konstiga veck och krokar att komma bort sig i. Men när det kommer till skjortor blir de flesta av oss väldigt förvirrade, plötsligt kan vi ingenting längre och hur länge man än stryker, så förblir någon del av skjortan alltid skrynklig och ful. När man rättar till den delen, sabbar man obönhörligen två andra, så hur i hela världen ska man lyckas? Nu finns räddningen: jag har en lättförståelig anvisning om hur du lätt och smidigt stryker en skjorta. Läs igenom en gång innan du applicerar det på din skjorta, så du är på det klara med hur du ska göra.

* Börja med kragen, spruta den med vatten, så den är fuktig men inte blöt. Stryk bara insidan av kragen.

* Stryk oket, dra ut tyget jämnt och följ sömmarna ordentligt.

* Framsidan är nästa steg, vänster eller höger väljer du själv, men kom ihåg att du måste vara noggrann med att dra ut skjortan ordentligt, så det blir riktigt slätt. Lägg energi på att stryka runt knapparna och vid bröstfickan, om det finns någon sådan.

* Gå runt till baksidan, stryk ryggen på skjortan, helst i tre steg. Börja stryka från sömmen av fronten till mitten, sen stryker du mitten och sen mitten till nästa frontsöm.

* Ärmen är härnäst. Det är här folk brukar få problem. Stryk insidan av manschetten först, sedan tar du tag i sömmen från armhålan och rätar ut ärmen och stryker uppifrån och ner.

* Nu är du klar med din skjorta och kan gå ut och stoltsera med att se proper och ordnad ut.

No comments yet.

Kommentera