Följ hockey under vintern

För den som är intresserad utav sport finns det alltid någon aktuell turnering eller liga att följa. Just under vinterhalvåret så har en del idrotter uppehåll på grund utav vädret, medans andra har sin högsäsong just då. En sport som har säsong ända ifrån september till maj och därför går utmärkt att njuta utav för tillfället är ishockeyn. Förutom att följa ligor som SHL eller NHL så spelar det svenska landslaget till och från olika turneringar och den allra största är den som slutligen avslutar säsongen, nämligen VM.

När hockey VM 2016 går av stapeln i maj så sker det hela i Ryssland, närmare bestämt Moskva och Sankt Petersburg. Mästerskapet blir det åttionde utav sitt slag i ordningen och som vanligt deltar nationer från alla världens hörn. 16 nationer kommer att få ställa sina landslag på isen i den stora turneringen som varje år följs av miljontals tittare. Lagen är sedan tidigare indelade i två grupper där alla lag möter varandra, för att sedan utifrån ihopsamlade poäng antingen gå vidare till slutspelet eller få lämna tävlingen.

Då mästerskapet inte hålls alltför långt bort så är det många svenska supportrar som väljer att ta sig över Östersjön för att se Tre Kronor spela på plats. För dig här på hemmaplan går hela mästerskapet att följa i TV4:s kanaler, samt att du kan hitta all användbar information kring matcher och resultat på sidan vmhockey.se.

No comments yet.

Kommentera