Experimentera med din fritös

Man kan fritera mer än bara pommes frites, även om många av oss tycker att en tallrik med varma pommes är det enda som behövs för en lyckad hemmakväll. Ibland är det otroligt tillfredställande att bredda sina vyer dock. Jag har några recept här nedan, som kommer få dig att vilja släpa fram fritösen varje dag!

Friterade räkor och lax med fruktig sås
* Köp stora råa räkor och en bit lax, skär laxen i kuber, några centimeter stora.
* Krydda fisken och räkorna lätt med citronpeppar eller örtsalt, innan du lägger dem i frityrsmet (Vill du inte göra egen, så kan man köpa frityrsmetspulver och blanda med vatten, i välsorterade affärer).
* Lägg ner räkorna och fisken i fritösen och låt dem ligga tills de fått en gyllenbrun färg. Lägg upp dem på ett hushållspapper och servera dem ganska omgående, så de inte blir mjuka.
* Till det friterade, gör du enkelt en god kall sås, med några färska hackade jordgubbar, lite hackad kiwi, vårlök och en klick creme fraiche. Den sötsyrliga såsen balanserar upp det salta friterade på ett utmärkt sätt.

Friterade mozzarellabollar
* Köp en påse med minimozzarella, brukar vara ca 20 stycken i en påse.
* Häll av vätskan och torka bollarna lätt med hushållspapper.
* Rulla bollarna i mjöl, sedan vispat ägg och sist i ströbröd med färsk timjan iblandat.
* Fritera bollarna i fritösen tills de är gyllenbruna och ta upp dem, låt fettet rinna av och servera som aptitretare till en god drink.

No comments yet.

Kommentera