Den okreativa kocken

Ibland känns det som att det jobbigaste man ska göra varje dag är att bestämma vag man ska laga till middag. Oftast så har jag ingen fantasi till det och det blir då bara något av de enklare maträtterna som man alltid slänger ihop. Men det skulle ju vara kul att då och då kunna hitta på något nytt att laga i köket.

Nätet fullkomligen kokar över av recept, men mitt problem där är att det oftast är väldigt komplicerade recept som det handlar om, samt att man då inte alltid har alla ingredienser hemma.

Däremot vill jag inte såga samtliga receptsajter på nätet, utan det finns en hel del guldkorn som de flesta nu börjar ta efter. När jag ska bestämma vad jag ska äta så brukar jag först fundera på om jag vill äta pasta, ris eller potatis, samt om jag vill äta kött, fisk eller kyckling. Sedan brukar jag utifrån detta försöka bestämma maträtt. Men när kreativiteten inte når längre än så så använder jag mig av de olika sajter som fungerar likadant som mitt tankesätt. Man väljer en grundingrediens och sedan slumpas en massa olika recept fram på skärmen. Du kan till och med lägga till fler ingredienser för att specificera ditt recept och till och med kanske slippa gå och handla för att laga rätten. Perfekt för den okreativa kocken!

No comments yet.

Kommentera