Laga mat med kokta ägg

När äggkokningen inte längre är ett sådant slit och släpande, kan man verkligen njuta av att laga mat med kokt ägg i. Då är det tur att jag har samlat några riktigt läckra recept för dig att prova på.

Ägg- och räklåda

* Du börjar med att ladda din äggkokare med 4-5 ägg och sätta inställningen på hårdkokt.
* Medan äggen kokar, gör du en vitsås, med margarin, mjöl och mjölk, som du låter koka under omrörning tills den blir krämig och slät. Krydda den sedan med salt, vitpeppar och tillsätt dill efter smak.
* Skala äggen och skiva dem och lägg i botten på en ugnsfast form.
* Lägg en stor näve skalade färska räkor uppepå äggen och häll på dillsåsen.
* Toppa med krutonger och ställ in i ugnen på 175 grader i en kvart, tjugo minuter, och du har en enkel, mättande och god rätt till en lat lördagskväll med familjen.

Festliga partyägg
* Koka tio ägg, hårdkokta
* Skala äggen och dela dem längsmed, gröp försiktigt ur gulan ur äggen och lägg gulorna i en skål.
* Blanda gulorna med majonnäs och lite dill, så det blir en krämig massa som inte är för lös.
* Lägg upp de tomma ägghalvorna på ett fat, om det är svårt att få dem att ligga still, skär bort en liten bit av botten på dem, så ligger de perfekt.
* Fyll en spritspåse med majonnäsröran och spritsa i lite röra i varje ägg och vips, så finns det aptitretare för ett helt kompani. Enkelt men ändå snyggt och lite lyxigt.

Ägg- och persiljesås
* Koka ägg hårt och skala och tärna dem i små tärningar.
* Gör en vitsås som ovan och häll i äggtärningarna och en stor näve persilja.
* Servera till kokt torsk eller annan vitfisk, med kokt potatis till och en enkel lunch blev just helt underbart god.

No comments yet.

Kommentera