Förändra kladdkakan med smaksättning

Ett av många människors favoritbakverk är kladdkakan. Oftast finns ett enkelt grundrecept baserat på ägg, smör, mjöl, vaniljsocker, kakao, socker och en nypa salt. Att lyckas med en kladdkaka kan vara lite lurigt då man nästan måste testa in just hur den egna ugnen fungerar, jämfört med vad som står i receptet. Efter ett par gånger har man testat fram den rätta gräddningstiden för att få rätt kladdighet.

Ibland kan man vilja förändra kladdkakan, men inte ändra på ett vinnande koncept, d.v.s. grundreceptet som ger den perfekta kladdigheten.

Ett mycket enkelt sätt är då att smaksätta kladdkakan genom att riva över ett tunt lager smaksatt choklad över smeten innan man gräddar kakan. T.ex. ger mintchoklad eller apelsinchoklad en speciell karaktär i så små mängder att det inte påverkar gräddningen. Riktigt gott är också att smula ned krispig dajm i kaksmeten. Andra smakvarianter som passar ihop med kladdkaka är kokos samt även kaffe.

Med små medel går det att förändra mycket. Bara fantasin sätter gränser.

No comments yet.

Kommentera