Färskpressa din egen juice

Få saker slår ett glas god, färskpressad juice på morgonen, eller till maten. Citrusjuice är den juice vi köper i störst utsräckning men om vi vill ha färskpressad juice är den otroligt dyr, annars får vi nöja oss med billigare juice och då vet vi vad vi kan förvänta oss: tillsatser. Men med egenpressad juice slipper man tillsatser och får ren juice. Jag har några intressanta tips på vad du kan använda din citrusjuice till, mer än till frukostjuicen.

Frisk dressing

  • 1 pressad citron
  • 4 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk basilika
  • Färsk oregano
  • Blanda citronen och olivoljan, smaksätt med salt och peppar. Mosa örtkrydderna i en mortel, blanda ner i dressingen och använd till en fräsch grönsallad, eller som marinad till till exempel avocado.

Världens godaste kycklingmarinad

  • 1 pressad citron
  • 1 pressad lime
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 2 msk honung
  • Salt
  • Peppar
  • Blanda ihop alla ingredienser, till en jämn, något trögflytande marinad. Pensla marinaden på kycklingklubbor och stek i ugnen på 150 grader i 45 minuter, eller tills kycklingen fått fin färg och är klar vid benen.

Fruktig bål med vitt vin och lime

  • Vitt vin
  • Limejuice
  • Skalet av en citron
  • Gröna vindruvor
  • Fruksoda
  • Skala citronen med potatisskalare och strimla skalet väldigt fint, lägg det sedan i vinet. Dela druvorna på mitten och ta bort kärnorna, lägg ner även dem i vinet. Tillsätt lime, fruktsoda och mycket isbitar och servera omgående. Bålen kan naturligtvis serveras i alkoholfri också, bara ta undan vinet, så kan alla dricka den!
No comments yet.

Kommentera