Den klassiska midsommarmaten

Midsommar börjar närma sig med stormsteg. Likt varje år så hoppas man på att vädret ska vara klart och soligt, så att man får njuta av ännu en minnesvärd midsommar. Dans och sång är två

ingredienser som är oerhört viktiga för en lyckad midsommardag. Men de flesta kan hålla med om att den allra viktigaste ingrediensen är vilken mat som serveras och hur den är tillagad.

Matjesill är den vanligaste rätten och man kan inte göra fel om man ställer fram några kilo på bordet. Ca 240 000 ton matjesill äter svenskar till midsommar, och i princip ingen alls resten av året. Andra populära och klassiska val är jordgubbar med glass eller grädde, färsk potatis, västerbottenpaj, diverse ostar och givetvis sill. Inlagd sill med nubbe bör man inte missa om man inte vill bli utskälld av en gammal farbror. Andra klassiker som rekommenderas varmt är knäckebröd, gräddfil, gräslök och gravad lax.

No comments yet.

Kommentera