Bröd – Mer än bara frukost

Det är lätt att bara tänka frukost när man tänker på rostat bröd och det är ju alltid gott, men det finns ju så mycket mer man kan göra med det. Rostat bröd är en jättebra grund för en hel uppsjö med rätter och jag har samlat några här.

Löjromstoast
* Rosta några brödskivor och skär dem på diagonalen.
* Lägg på en riklig klick med gräddfil på brödet, och en tesked löjrom (eller sikrom eller stenbitsrom) på gräddfilen.
* Dekorera med lite tunt skivad rödlök och en dillkvist och servera till ett glas mousserande vin. * (Eller gör en skagen-variant genom att blanda ihop gräddfilen med romen och några hackade räkor!)

Laxbagel
* Dela en bagel i två delar och rosta både över och underdelen.
* Bred på ett generöst lager med färskost, till exempel Philadelphia.
* På färskosten lägger du nu så mycket kallrökt lax som du tycker att du vill ha, dekorerar med lite citron och dill och lägger på locket på bageln.

Hamburgertoast med pepparrot
* Rosta flera skivor bröd och bred hälften av dem med lite smör.
* Lägg en skiva rökt hamburgerkött på de bredda mackorna.
* Vispa grädde hårt och smaksätt med pepparrot, salt och peppar efter egen smak.
* Klicka på lite pepparrotsgrädde på hamburgerköttet och lägg på de obredda mackorna. Skär varje dubbelmacka på diagonalen och vips, så har du snygga, goda snittar.
* Tycker du inte om hamburgerkött kan du självklart byta det mot rökt skinka eller kalkon.

Poptarts med glass
* Rosta några jordgubbs-Poptarts i brödrosten, några minuter.
* Lägg upp på en fin assiett och servera med en kula av din favoritglass, och vips har du en enkel efterrätt som slår det mesta!
* (Poptarts hittar du på den amerikanska hyllan i de flesta välsorterade butiker)

No comments yet.

Kommentera